Programma PROFclass

PROFclass, voor de ondernemende huisarts!

 

Praktijkmanagement                    Regievoeren                    Ondernemen

 

Voelt u zich een prima huisarts, maar twijfelt u aan uw vaardigheden om de praktijk goed te managen?

Bent u onlangs gestart met een praktijk of overweegt u op korte termijn een praktijkstart, heeft u managementtaken in de praktijk waar u werkzaam bent?

U bent ook van harte welkom als u al langer bent gevestigd en uw management- en organisatievaardigheden wilt verdiepen en verbreden.

 

PROFclass is een post-specialistische opleiding, opgebouwd uit twee modules die samen of afzonderlijk gevolgd kunnen worden.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn: praktijkorganisatie, zorginnovatie, kwaliteitsbeleid, projectmanagement, anticiperend omgaan met veranderingen, multidisciplinaire samenwerking, een wijkgerichte benadering en medisch leiderschap.

 

In de eerste module (4 onderwijsdagen) staat de eigen praktijk centraal. U werkt gedurende deze module aan uw eigen ondernemingsplan. Aan het eind van de module heeft u een praktisch ondernemingsplan, dat kan dienen als ‘het spoorboekje in de huisartspraktijk’.

 

In de tweede module (5 onderwijsdagen) ligt de focus op samenwerken in de wijk. U werkt in de module aan een projectplan/business case voor een concreet multidisciplinair zorgaanbod dat u samen met partners in de wijk wilt realiseren.

 

In de PROFclass werken we met voorbereidingsopdrachten ter voorbereiding van de onderwijsdagen en toepassingsopdrachten na afloop van de onderwijsdagen. Deze voorbereidings- en toepassingsopdrachten worden uitgevoerd in de praktijk. De cursist past op deze manier de verworven kennis en vaardigheden toe en er vindt een snelle invoering in de praktijk en het zorgveld plaats. Actief aan de slag dus!

 

PROFclass is dynamisch van opzet: het onderwijs wordt aangepast aan veranderingen binnen het zorgveld en aan nieuwe behoeften binnen de beroepsgroep.