Module 1 De eigen praktijk centraal

Een oud-cursist over de PROFclass module 1:
De PROFclass is inspirerend en motiverend. De opleiding biedt een mooie kans om je, samen met collega's, op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het organiseren in en leidinggeven aan een huisartsenpraktijk. De PROFclass haalt de ondernemer in je naar boven!

 

In module 1 komen naast een praktijkvisie, ondernemingsplan, jaarplannen en analyse van de praktijkpopulatie ook de praktijkorganisatie en kwaliteitsbeleid aan bod. U leert over medisch leiderschap in de praktijk, personeelsbeleid en de financiële en juridische kanten van praktijkstart en praktijkvoering. De inkomsten en uitgaven van een huisartsenpraktijk, jaarrekening, begroting en risicoanalyse en het calculeren van investeringen bij introductie nieuw zorgproduct.

Aan het eind van de module heeft u een praktisch ondernemingsplan, uw 'spoorboekje' voor uw praktijk of bij uw praktijkstart.

 

In de eerste module van de PROFclass wordt gebruik gemaakt van een serious game, ontwikkeld door het NIVEL. Met deze game oefent u op basis van scenario's in een levensechte, uitdagende maar veilige leeromgeving in strategisch management.

 

Leerdoel

  • Verwerven van de benodigde kennis en vaardigheden voor een succesvolle praktijkstart en praktijkvoering.
  • Formuleren van een persoonlijke visie op de eigen praktijk.
  • Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap om succesvol leiding te geven aan een praktijkteam.
  • Opstellen van een ondernemingsplan voor de eigen praktijk.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LHV Academie, 085-0480068